Algemeen


Windmolens worden steeds vaker toegepast om in onze energiebehoefte te voorzien.
Grote windmolenparken komt u tegen op het land, maar ook worden ze geplaatst in de zee. Meestal zijn het de energiebedrijven die deze windmolenparken aanleggen en beheren, maar er zijn ook kleine eigenaars zoals bijvoorbeeld een boer die naast zijn boerderij 1 of 2 windmolens heeft staan.

Het opwekken van stroom door middel van windmolens en /of windturbines gaat gepaard met hoge (AC)wisselspanningen (bijvoorbeeld 3300 V) die door een omvormer omgezet worden naar een bruikbare (AC) wisselspanning zodat de opgewekte energie afgegeven kan worden aan het aangesloten elektriciteitsnet.
Bij grote windmolenparken wordt de opgewekte energie (terug)geleverd aan een hoogspanningsnet van bijvoorbeeld 10.000 of 24.000 Volt.

Veiligheid is bij deze spanningsniveaus een vereiste, maar ondanks de vele van toepassing zijnde normen
zijn er diverse mogelijkheden en inzichten. Veelal resulteert dit in goede bedoelingen maar niet in een optimaal veiligheidsniveau.
windmolen

Om duidelijkheid te scheppen en vragen te beantwoorden, laten we in de verschillende tabbladen mogelijkheden zien die kunnen bijdragen tot een optimale bedrijfszekerheid en/of elektrische veiligheid .
Heeft u vragen met betrekking tot de elektrische veiligheid bij windenergie of over de hier geplaatste informatie, dan helpen wij u graag verder.
Productinformatie | © Bender Benelux B.V.